Stránka používá cookies.

Stránka se nachází v testovací beta verzi.

DODAVATELÉ ELEKTŘINY, kterého si vybrat


Na trhu s elektrickou energií je v České republice dostatek dodavatelů, ktreří poskytují kvalitní služby.

Kterého dodavatele elektřiny si vybrat?
- dodavatele elektrické energie měnit pouze je li to výhodné,
- vybrat si nelevnějšího dodavatele, nebo alespoň jednoho z nejlevnějších,
- smlouva s vázaností, nebo bez vázanosti,
- prostudovat si smlouvu, obchodní podmínky, smluvní poplatky,
- kvalita web stránky dodavatele elektřiny,
- mediální informace o dodavateli.

 

Cena elektrické energie

Nejlevnější, nebo nejvýhodnější elektřina - to je nejčastější důvod pro změnu. Souhlasíme a dle našeho mínění třeba dát důraz na to, aby pro odběratele byla změna dodavatele el.energie výhodná. Výběr dodavatele podle nabízené ceny je určitě stěžejní kritérium.

 

Smlouva bez vázanosti / s vázaností

Toto kritérium je ryze individuální a záleží pouze na odběrateli, který typ smlouvy preferuje. Podle průzkumů dlouhodobá vázanost smlouvy na dodávku elektřiny je pro odběratele nevýhodná v porovníní se smlouvami s vázaností maximálně na 12 měsíců, nebo bez vázanosti.

 

Smluvní poplatky, smlouva, obchodní podmínky

Před podpisem jekékoliv smlouvy si tuto smlouvu a obchodní podmínky pořádně prostudujte. Zajímejte se také o výšku smluvních poplatků (poplatek za předčasné ukončení smlouvy, ...). Mějte se na pozoru před dodavatelem, který má smlouvu a/nebo obchodní podmínky napsané malým, téměř nečitelným písmem – je téměř jisté, že před Vámi něco skrývá v smlouvě a nechce, aby jste si toho všimli. Smlouva a obchodní podmínky mají být napsané čitatelným písmem.

 

Kvalita web stránky dodavatele el. energie

Kvalita grafiky webu dodavatele je indikací, že když má dodavatel nekvalitní web, tak nemá peníze na to, aby zaplatil za práce na grafice web stránky. Když dodavatel nemá peníze, tak na trhu asi dlouho nevydrží.
Nebo když na web stránce dodavatele chybějí podstatné informace, které zajímají odběratele – to svědčí o tom, že dodavatel se neumí, nebo nechce kvalitně starat o své zákazníky.

 

Mediální informace o dodavatelích elektřiny

Prostudujte si diskusní fóra, články v médiích a udělejte si vlastní názor, jak jsou s dodavatelem spokojení jiní odběratelé.



Možná Vás bude zajímat
Poruchová linka elektřina, plyn
Dodavatel poslední instance - elektrická energie